top of page

Portakal Kabuğu Şekerlemesi




Kahvenizin yanında portakal şekeri sever misiniz?

Çiftliğimizdeki portakallar öyle lezzetli ki, kabuğu, suyu, kendisi ayrı değerli bizim için. Portakallarımıza gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederiz, elimizde çok az kaldı. Sipariş etmek istiyorsanız acele edin.


Bizim 🍊portakalllarımızda kimyasal yok, ilaç yok, kabuğunda parafin yok, buzhane portakalı değil.. Taze, dalından koparılmış, doğal, bol sulu portakallar. Ağaçtan kopardığımız portakalı hiç bir işlemden geçirmeden poşetleyip size yolluyoruz. Bu nedenle portakalı bizden aldıysanız kabuklarını dahi atmayın. Bu şekilde şekerleme olarak değerlendirin.


Bu şekerlemeleri, bazı pastanelerde ya da kahvecilerde görüyorsunuzdur. Ama inanın evde yaptığınız çok çok daha lezzetli ve ekonomik olacak. İhtiyacınız sadece portakal kabuğu, şeker ve çikolata..

☕Kahvelerinizin yanına, acil tatlı krizlerine birebir. Eğer bir kısmını çikolataya bulamadan kavanozlarsanız 🧁 kek, kurabiye yaparken minik minik doğrayıp hamura lezzet verebilirsiniz.


Bu tarifi bir kez yaptıktan sonra portakal kabuklarını çöpe atarken eliniz titreyecek.🥰 Biz portakal soyduktan sonra kabukları buzdolabında biriktiriyoruz. 4-5 adet portakalın kabuğu olunca işlem yapıyoruz.


Malzemeler:

💫4-5 adet portakalın kabuğu

💫2 su bardağı toz şeker

💫1,5 su bardağı su

💫100 gr. tercihe bağlı bitter ya da sütlü çikolata


Hazırlanışı:

🍊Portakal kabuklarını yıkayın. Çubuk şeklinde dilimleyin. Beyaz kısmın fazlasını alın.

🍊Tencereye koyup üzerini aşana kadar su doldurun. 5 dakika kadar kaynatın suyunu dökün. Bu işlemi iki kez yapın. 3. de bir çimdik tuz koyup yine 5 dakika kaynatın ve süzün. Acısı kalmayacak.

🍊Tencereye 2 su bardağı toz şekeri ve 1,5 su bardağı suyu koyup portakal kabuğu dilimlerini ekleyin ve ocakta ara ara karıştırarak kısık ateşte kaynatın. Portakallar saydamlaşmalı. 20 dakika yeterli.

🍊Bir süzgeç yardımıyla portakalları çıkarın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Fırınınızı 100 dereceye getirin. Ve portakal şekerlemelerinizi kurutun. Sakın rengi değişmesin.

🍊Portakal şekerlemelerinizi soğutun.

🍊Bir kase içine kırdığınız çikolataları benmari eritin. Portakal şekerlemelerinizi yarısına gelecek şekilde çikolataya batırıp çıkarın yağlı kağıda dizin. Buzdolabında dondurun.


Afiyet olsun.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page