top of page

Pizza Kraker


Pizza krakeri bilir misiniz?

Ağızda dağılan çıtır çıtır , baharatlı bir krakerdir. 👌 Sizler için biz onun ev yapımı versiyonunu hazırladık. Öyle lezzetli oluyor ki kaç tane yediğinizi farkedemiyorsunuz. Bu arada ara öğünler için de ideal bir atıştırmalık..


Malzemeler her evde olan malzemeler. Biz kurabiye hamurunda satışta olan 🌶️toz kırmızı biberimizden kullandık. Kuru domates yine yazın mevsiminde kuruttuğumuz miss gibi tarla 🍅domates kurusu. Yumurtalarımızı bilmeyen kalmadı. 🐓Gezen, doğal beslenen tavuklarımızın yumurtası. Daha ne olsun. "Kaliteli malzeme, lezzetli yemekler hazırlamanızı sağlar."


Kurabiye hamurunu yoğurmak çok kısa zamanınızı alıyor. En önemli püf noktası iki yağlı kağıt arasında incecik olacak şekilde açmanız. Eğer un serpilmiş tezgahta açarsanız un fazla geliyor. En iyi yöntem iki yağlı kağıt arasında açmak. Ardından istediğiniz şekilde kesip fırınlayabilirsiniz.


Daha fazla vakit kaybetmeden tarife geçiyoruz. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin 🥰


Malzemeler:

🥨50 gr. Tereyağ

🥨3 yemek kaşığı zeytinyağı

🥨1 yumurta

🥨2 yemek kaşığı sirke

🥨yarım paket kabartma tozu

🥨2 su bardağı un

🥨1 avuç dolusu kuru domates

🥨1 çay kaşığı (silme) kırmızı biber, kekik, tuz

Üstü için:

🥨1 yumurta

🥨2 yemek kaşığı çörek otu


Hazırlanışı:

💫 Kuru domateslerimizi bir kaseye koyup üstünü geçecek kadar kaynar su koyup 5-6 dakika bekletiyoruz. Suyunu süzüp ardından rondoya alıp iyice çekiyoruz.

💫 Derin bir kase içinde tereyağ, zeytinyağı, yumurta, sirke, kabartma tozu, çektiğimiz kuru domatesleri ve baharatları ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Unu azar azar ekleyerek yoğuruyoruz. Pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz.

💫 İki yağlı kağıt arasına hamurumuzu koyup ince olacak şekilde merdaneyle açıyoruz. Krakerleri dilediğiniz gibi kesip üstüne çırptığınız yumurtayı sürün. Çörek otu serpip yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.

💫 Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri nar gibi olana kadar kızartıyoruz. İster sosla, ister peynirle tüketebilirsiniz.


Afiyet olsun.


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page