top of page

Kuru Domatesli Kurabiye




Kuru domates, genelde makarnalarda, salatalarda, kahvaltılıklarda kullanmaya alışık olduğumuz bir malzeme. Peki ya kuru domatesli kurabiye hiç denediniz mi?

Size bu kurabiyeyi şöyle anlatalım; Kuru domatesin o enfes aromasıyla, ağızda eriyen bir lezzet düşünün. Tereyağlı, missgibi bir atıştırmalık. O kadar leziz bir tuzlu kurabiye ki bir kere deneyen vazgeçemiyor.

Bizim kuru domateslerle yaparsanız daha bir güzel oluyor. Neden mi?

Çünkü biz ilaçsız, doğal tarımla 🍅domateslerimizi yetiştiriyoruz. Domateslerimizi dalından toplayıp özenle temizleyip doğruyoruz. Katkısız, doğal, hiçbir kimyasal kullanmadan Ege 🌞 güneşinde kurutup hava almayan paketlerle sizlere ulaştırıyoruz. Sipariş için ☎️ whatsapp hattını ya da 💻www.nihaninciftligi.com adresini kullanabilirsiniz. Sepete kuru domates atarken, yumurtalarımızdan da almayı unutmayın. Sınırlı sayıda olduğunun bilgisini verelim ve kurabiye tarifimize geçelim.


Kuru Domatesli Kurabiye Tarifi

🍅100 gr. soğuk tereyağ

🍅1 adet yumurta

🍅5-6 yemek kaşığı zeytinyağı

🍅1 çay kaşığının ucuyla tuz

🍅1,5-2 su bardağı un

🍅50 gr. susam


Kuru Domatesli Kurabiye Nasıl yapılır:

💫Kuru domateslerimizi derin bir kase içine koyun ve üstüne sıcak su ilave edip 6-7 dakika bekletin.

💫Soğuk tereyağını rondoya küp şeklinde koyun. Yumurtayı ilave edin ve yarım su bardağı un ekleyip rondoda çekin. Bu yağlı karışımı derin bir kaba aktarın.

💫Aynı rondo içine yumuşayan, suyu süzülmüş kuru domatesleri koyun. Zeytinyağını ve tuzu ilave edin ve rondodan geçirin. Kuru domatesli karışımıda tereyağlı karışımın üzerine ilave edin.

💫Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmelisiniz ve tereyağını hamura iyice yedirmelisiniz.

💫Tavaya susamı alın. Yağsız tavada susamın rengi değişene kadar kavurun. Soğumaya bırakın.

💫Soğuyan susamı streçin üzerine yayın. Hamuru silindir şeklinde getirin ve susamın ortasına koyun. Tüm silindirin her tarafını susamla kaplayın ve streçe sarım buzdolabında 30 dakika bekletin. Ardından dilimleyin ve yağlı kağıt üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page