top of page

Hikayesi Ve Faydalarıyla Kekik



Yeni mahsül dağ kekiklerimiz hasat edildi ve kurutuldu. Paketlendi sizlere gönderilmeyi bekliyor. Sipariş için DM'den bize yazabilir www.nihaninciftligi.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz.


Yüzyıllar boyunca kekik, zararlı bakteri ve mantarları yok edici özelliğinden ötürü tıp alanında kullanılmıştır. Hipokrat, kekik bitkisini mide ve solunum yolu rahatsızlıklarının giderilmesinde önermiştir.


Ülkemizde 40 çeşit kekik olduğu bilinmektedir. Bizim bölgemizde dağ kekiğimiz ünlüdür. Özellikle pandemi döneminde bağışıklığı arttırdığı için çok fazla talep edilmiştir.


🌿 Yunan mitolojisinde cesaretin, asaletin, gücün simgesi olarak kekikten söz edilir. Peki kekiğin Truvalı Helen'in gözyaşı olduğunu biliyor muydunuz?


🌿 Truvalı Helen, Zeus'un kızıdır. Bir gün kocasını terk edip Truva Kralının oğluna kaçar. Bu aşk büyük Truva savaşlarına sebep olur. Truva yıkılır, geride ölümler, mutsuzluklar, gözyaşları kalır.


🌿 Helen mecburen kocasının yanına geri döner. Sonraki yaşamını sessiz ve gözyaşları içinde sürdürür.

Olimpos tanrıları Helen'in bu halini görüp çok üzülürler. Her bir göz yaşı damlasını kekik bitkisine dönüştürüp insanlığa sağlık getirmesini temenni ederler.


🌿 Kekiğin barındırdığı acımsı tat ise Helen'in keder ve üzüntüsünden gelmektedir.




0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page