top of page

İspanyol Omleti


"Tortilla de patatas" İspanyol Omleti. 🍳

Aslında patatesli yumurtaya çok benzeyen İspanyol yemeği diyebiliriz. İspanyolların sabah kahvaltılarında kahvaltılık ama daha çok akşam yemeklerinde soğuk meze (tapas) olarak servis ettikleri damak çatlatan lezzet.


İspanyol mutfağı Türk ağız tadına oldukça uygun. Akdeniz mutfağının olmazsa olmazı zeytinyağı her zamanki gibi başrolde. Bol patates, soğan ve elbette yumurta. Geri kalan malzemeler opsiyonel. Türk mutfaklarında pişen patatesli yumurtadan en önemli farkı içindeki soğan ve soğanın karamelize edilmiş olması. İkincisi patatesler yuvarlak halkalar halinde doğranıyor. Bol zeytinyağında kızarıyor. Halka doğranan soğanlarda 1 çimdik şekerle karamelize olana kadar kavruluyor. Diğer en önemli farkı ise yumurtayı çırpıp malzemelerin tamamını ayrı bir kapta buluşturmak ve bir süre bekletmek. Hepsi bu kadar...


İsterseniz içine sucuk, jambon katın, isterseniz bizim yaptığımız gibi renkli biberler ve maydanozla zenginleştirin. Size kalmış. Oldukça doyurucu bu omlet tarifini denemeden geçmeyin.


Malzemeler:

🥚5 adet yumurta

🥚3 iri boy patates

🥚1 adet soğan

🥚1 avuç maydanoz

🥚2 küçük renkli biber

🥚1 su bardağı zeytinyağı

🥚1 çay kaşığı tuz

🥚1 çimdik şeker


Hazırlanışı:

🥔Patatesleri çok kalın olmayacak şekilde halkalar halinde doğrayın. Zeytinyağını tavaya koyup kızdırın. Kızgın yağda patateslerinizi pişirin. Yağını süzüp bir tabağa alın.

🥔Biberleri atın hafif kızarsınlar onlarıda patateslerin yanına ekleyin.

🥔Tavadaki yağa soğanları atın. Üstüne 1 çimdik şeker ilave edip kısık ateşte karamelize olana kadar soğanları kavurun. Onlarında fazla yağını süzdürüp patateslerin üstüne alın.

🥔Derin bir kasede yumurtaları tuz ile çırpın. Çırpılmış yumurtaların üzerine pişirdiğimiz soğan patatesleri biberleri ekleyin. Dikkatlice karıştırın. üstünü kapatın 15 dakika bekletin.

🥔Orta boydan biraz küçük tavayı yağlayın ve karışımı dökün. Orta ocakta kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Ardından bir tabak yardımıyla ters yüz edin. İki tarafıda piştikten sonra servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page