top of page

Erişteden Çıtır Cips


🎬Film keyfi yaparken, kitap okurken, yemek sonrası çay yanında hafif atıştırmalık arıyorsanız işte tam size göre bir lezzet. Bol baharatlı, çıtır çıtır ...


Şimdi gelelim ana malzemeye. Ana malzememiz erişte.. Yiyen bir kase daha istiyor.


Biliyorsunuz, eriştelerimiz bol köy yumurtalı. Çocuklarınıza gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz. Biz de erişteyi farklı bir forma sokalım atıştırmalık ihtiyacını sağlıklı hale getirelim istedik.

Ortaya bu harika tat çıktı. 👌 Yapımı ise inanılmaz kolay. Biz yağda kızarttık ama fırında denediğimizde o da çok lezzetli oldu. Yağlı kağıt sererek fırında da çıtır hale getirebilirsiniz.


Dilerseniz sebzeli eriştelerimizle hazırlayabilir rengarenk cipslere sahip olabilirsiniz. Cipsin hatırına ıspanak, pancar, tüketmeyen çocuklara sebze de yedirmiş olursunuz..


Erişte Cipsi Tarifi

Malzemeler

⭐1 Kase Nihan'nın Çiftliği Eriştesi

⭐3 yemek kaşığı un

⭐3 yemek kaşığı nişasta

⭐1 çay kaşığı tuz, kimyon, sarımsak tozu, kekik, köri

⭐Kızartmak için sıvı yağ (bol yağda olmak zorunda değil.)


Hazırlanışı:

⭐ Bir tencereye su koyup kaynatın. Kaynayan suya eriştelerimizi atın ve haşlayın. Haşlanan erişteleri süzgeçe alıp suyunu süzdürün ve soğuk sudan geçirin.

⭐ Tamamen suyu süzülen erişteleri temiz mutfak havlusunun üzerine dökün. Nemini alın. Islak kalmamalı..

⭐ Bir kasede un, nişasta ve baharatları karıştırın. Nemi alınmış erişteleri unlu karışımın üstüne koyun ve elinizle karıştırın. Unlu karışımla buluşan erişteler ayrılacak.. Yapışmayacak. Bir elek içine koyun ve fazla undan kurtulun.

⭐ Bir tavada yağı kızdırın. Kızan yağın içine una bulanmış erişteleri çok fazla olmayacak şekilde koyun. Renk değiştirdiğinde tavadan alıp kağıt havlu üstünde fazla yağından kurtulun. Servis tabağına alabilirsiniz.


Afiyet olsun.


Not: Yanına süzme yoğurt, sarımsak ve nane ile dip sos hazırlayabilirsiniz.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page