top of page

Erişte ile Kış Çorbası

Elle kesim erişte ile besleyici kış çorbası




Erişte diyince aklınıza ilk gelen şey nedir?

Erişte her sofraya geldiğinde, biz çocukluğumuza yolculuk ederiz. Annemizin, ananemizin erişte kesişleri gelir gözümüzün önüne. Akşamına pişen ilk taze eriştenin damağımızda bıraktığı tat...Okuldan dönüşte evde yemek olmasın, annem şipşak erişte pişirsin düşünceleri, kış, soba arkası sohbetleri .. Bize hatırlattıkları bunlar. 🥰 Ya size??


Nihan'ın Çiftliği’nde eriştenin yeri bu sebeple farklıdır. Hani sevgimizi kattık derler ya.. Tüm ürünlerimize katıyoruz sevgimizi 💜 ama işte erişte bir başka.

Erişte yapmaya başlayacağımız gün heyecan başlar.. Sabah ilk iş taze yumurtalarımızı toplarız.. Bol köy yumurtası koyarız eriştelerimize.🥚 Yumurta önemli.. 🥰 Eğer sebzeli 🥕🎃🥦 yapacaksak, çiftlikten toplanan sebzeleri hazırlarız. Uzun uzun yoğururuz, ardından ön kurutma işlemi gerçekleştirip, kesim işlerine başlarız. Sonra yine kurutma.. Hava almayacak şekilde paketleyip, sizlerin evlerine göndeririz.


Madem sizlere ulaşıyor eriştelerimiz (sipariş için www.nihaninciftligi.com ya da profilimizde ki whatsapp hattı) o zaman güzel bir çorba tarifi de verelim istedik.


🍲Erişteli mercimek çorbası:

Malzemeler:

☀️1,5 çay bardağı yeşil mercimek

☀️1,5 çay bardağı erişte

☀️1 küçük soğan

☀️3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

☀️1 yemek kaşığı Nihanın çiftliği salçası

☀️tuz ve nane

☀️1 su bardağı et suyu


Hazırlanışı:

🍃 Soğanı çok küçük küpler halinde doğrayın. Sıvı yağ koyduğunuz tencerenin içine koyup hafif pembeleşene kadar kavurun.

🍃 Ardından salça ilave edip kavurmaya devam edin. Yıkanan mercimekleri ilave edin. Karıştırın.

🍃 1 lt. sıcak su ve et suyu ilave edip pişmeye bırakın. Tuz ekleyin.

🍃 Yumuşayan mercimeklerin içine erişteleri koyup karıştırın. Erişteler pişene kadar kısık ocakta ara ara karıştırarak pişirin.

🍃 Bir tavada tereyağını eritin. İçine nane ilave edip hafif köpürene kadar ocakta tutun. Ardından naneli tereyağını çorbanın içine katıp karıştırın. Servise hazır, afiyet olsun.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page