top of page

Domatesli Pilav




Yaz mevsimi deyince aklımıza ilk domates geliyor.

Misss kokulu, kıpkırmızı domatesler 🍅... Domatesle yapılan yemekler, salatalar, tarifler.. Ama en çok domatesli pilavı özlüyoruz. Bir de domates soslu biber kızartmasını. 😋

Neyse ki mevsiminde toplanmış, organik domateslerimizden hazırladığımız konservelerimiz var. Yazı evinize getiriyor. Kokusu bile başka..


Domatesli pilavı et yemeklerinin yanına çok yakıştırıyoruz. Izgarada pişmiş et ya da tavuğu güzelleştiren en güzel yancı. Hele bir de üstüne bir çimdik kuru fesleğen ya da maydanoz gezdirmişseniz yemelere doyulmaz. Denemeden geçmeyin hem soğuk hem sıcak tüketebilirsiniz .. 👌


Domatesli Pilav Tarifi

🥫 1 su bardağı Nihan'ın Çiftliği domates püresi

🥫 2 yemek kaşığı zeytinyağı

🥫 1 yemek kaşığı tereyağ

🥫 2 su bardağı pirinç

🥫 2,5 su bardağı su

🥫 1 çay kaşığı tuz


Hazırlanışı:

🍅 Pirinçleri bol suyla yıkıyoruz. Nişastasından arındırıyoruz.

🍅 Zeytinyağı ve tereyağını bir tencereye alıp eritiyoruz. Ardından Nihan'ın Çiftliği domates püresinden ilave ediyoruz. Biraz kavurup suyunu çektiriyoruz. Ardından yıkanmış pirinçleri ilave ediyoruz.

🍅 Pirinçleri domates püresiyle bir süre pişiriyoruz.

🍅 Tencereye su ilavesi yapıyoruz. tuz ekleyip karıştırıp kapağını kapatıyoruz.

🍅 Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. ARa ara karıştırmayı unutmayın..

🍅 Pilav suyunu çekip göz göz olana kadar pişiriyoruz. En son karıştırıp ocağın altını kapatıp tencerenin kapağını örtüp dinlenmeye bırakıyoruz.

🍅 10 dakikanın sonunda servise hazırlayabilirsiniz.


Afiyet olsun.


Domates püremizden ya da doğranmış domates konservemizden sipariş vermek için www.nihaninciftligi.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Menemen konservemizi denemediyseniz onu da tavsiye ediyoruz.


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


bottom of page