top of page

Domates Soslu Pizza


İtalya bayrağının üç rengini simgeleyen 🇮🇹 Margherita Pizza ile huzurlarınızdayız. Rivayete göre 1800'lü yılların sonunda kral ve kraliçe ünlü pizza ustası Espositoyu huzurlarına çağırırlar. Kral Umberto ve eşi Kraliçe Margherita pizza ustasından çeşit çeşit pizza yapmasını isterler. Şef Esposito Kral ve kraliçeye mayalı hamur üstüne domates sosu, fesleğen ve mozerelladan oluşan pizzayı ikram eder. Çok etkilenen kral pizzanın ismine eşinin adını verir. İtalyan bayrağının temellerini de bu üç rengin attığı iddia edilir. Fesleğen (yeşil), peynir (beyaz) , domates (kırmızı) .. 🇮🇹 🇮🇹


Az malzemeli yiyeceklerde malzemenin kalitesi çok önemlidir. Hamurda kullanılan un , pizza sosunda kullanılan domates ve elbette peynir.

Hamurda eğer mümkünse pizza unu tercih edin.

Pizza sosunda domates sosumuzu 🥫 kullanmanızı tavsiye ederiz. Zamanında toplanan domateslerle yapılan konservemizin lezzetini hiç bir yerde bulamazsınız.

Peynir olarak mozerella da kullanabilirsiniz. Gelelim enfes pizza tarifimize;


Malzemeler:

Hamuru için;

🍕2,5 su bardağı un

🍕1 su bardağı ılık su

🍕3 yemek kaşığı zeytinyağı

🍕1 tatlı kaşığı maya

🍕1 tatlı kaşığı bal

🍕1 tatlı kaşığı tuz

Pizza sosu için;

🍕1 su bardağı Nihan'ın Çiftliği domates sosu

🍕2 diş sarımsak

🍕2 yemek kaşığı zeytinyağı

🍕1 çay kaşığı baharat karışımı ve tuz

Üstü için;

🍕150 gr. kaşar peyniri

🍕150 gr. tel peyniri

🍕3-4 dal taze fesleğen


Hazırlanışı:

🍅Hamur için derin bir kase içine ılık suyu ve zeytinyağını ekleyin. Balı, mayayı karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. En son tuz ekleyip 8-10 dakika yoğurun.

🍅Hamurun üstünü kapatın ve 30 dakika mayalamaya bırakın.

🍅Bir sos tenceresine domates sosumuzu koyun. İçine rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı ve baharatları ilave edin. Karıştırın. Suyunu çekene kadar pişirin. Soğumaya bırakın.

🍅Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün. Yuvarlak şekilde açın.

🍅Orta kısmına gelecek şekilde domates sosumuzdan sürün. Ardından rendelenmiş kaşar ve tel peyniri üstüne ekleyip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Fırından çıkan pizzanın üstüne fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis edin.


Afiyet olsun.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page